Marisa Bottenheft

MarisaMijn naam is Marisa Bottenheft, geboren in 1968 te Hilversum. Sinds 2003 werk ik professioneel binnen de paranormale branche. Het mediumvak is veel meer dan alleen een talent of een gave en gedurende mijn eigen ontwikkeling werd ik me hiervan bewust. In 2004 ben ik gestart met de voorbereidingen voor de Enigma-certificering, collectief voor paragnosten en mediums. Uiteraard is juist dit vak gericht op het helpen en healen van mensen, zowel hier als aan gene zijde en dat doe ik vanuit hart en ziel. Praktisch ingesteld betekent dat voor mij, het zo secuur mogelijk, zo ethisch en integer mogelijk werken, dus geen consulten zonder bewijs.

Door mijn studie aan o.a. het Arthur Findlay College in Engeland heb ik enorm veel mogen leren en oude kennis weer naar boven kunnen halen. Deze kennis draag ik graag over. Niet alleen om mensen met technieken te ondersteunen maar ook om mensen te mogen inspireren en bewust te maken. Na het ontwikkelen van scholings – en toetsprocedures binnen de paranormale branche vervolgde ik mijn weg met het schrijven van opleidingen. En zo ontstond het MediumCollege, daar waar alle kwartjes samen vallen en ik mijn verleden als docent kan samenvoegen met het Mediumvak. Het schrijven van het boek; “Ben ik echt een medium”, (2012/Ank Hermes) heb ik altijd als een cadeau gezien, een manier om mensen met mediamieke aanleg te ondersteunen. Vanuit mijn drijfveer om kennis over te dragen en mensen bij elkaar te brengen werk ik met passie voor Enigma-certificering, het samen werken, elkaar ondersteunen en met collectieve kwaliteit naar buiten. Een thuisbasis voor Medium en Paragnosten. Mijn basis ligt in het geven van privé consulten, het echte ondersteunen.

Door Enigma-certificering ben ik gecertificeerd als: Medium (privé consulten en demonstraties), paragnost, healing medium en docent.

Alana Jekel

AlanaMijn naam is Alana Jekel en ik ben geboren op 22 mei 1966 in Amersfoort. Op mijn 30e ben ik mijn zoektocht gestart naar de verbinding tussen het leven op aarde en het leven in de zielenwereld. En naar wat mijn rol in het grotere geheel mag zijn. Na diverse korte opleidingen heb ik mijn talenten mogen ontwikkelen tijdens de diverse opleidingen bij het MediumCollege. Met veel plezier heb ik deze afgerond en sinds enkele jaren heb ik mijn eigen Mediumpraktijk in Apeldoorn.

De leer de Tarot heeft mijn jarenlange passie en ik vind het heel fijn om sinds 2012 deze kennis te mogen delen met de studenten aan het MediumCollege. Ook geef ik les in de opleiding Healing Medium en Basis Medium. Ik ben blij dat ik in mijn leven dit prachtige werk mag doen en doe dit dan ook met veel plezier!

Wilma Koerse

Wilma-BroereMijn naam is Wilma Koerse en ik ben 1 maand te vroeg geboren nl. op 26 januari 1971 te Utrecht. Ik kon niet wachten om de wijde wereld in te gaan. Als kind voelde ik me al heel verantwoordelijk voor het wel en wee van alles op en rond de aarde. Ik was er dan ook van overtuigd dat alles is ontstaan uit een goddelijke bron van liefde, respect en eenheidsbewustzijn. Ook had ik al vroeg door dat ik andere dingen zag, hoorde en wist dan mijn leeftijdsgenootjes en de volwassenen. Ik vond deze waarnemingen en ervaringen altijd erg bijzonder en mooi. Jammer genoeg begreep ik niet alles en kon er ook met niemand over praten. Ik deed er dan ook niets mee.

Rond mijn 35ste veranderde dit en zette een bepaalde situatie mij aan het denken. Ik wilde mezelf beter leren begrijpen en uitzoeken hoe de paranormale wereld nu in elkaar zit. Mijn zoektocht begon door eerst veel te lezen. Vervolgens ben ik halverwege 2011 een “workshop medium” gaan volgen en er ging een wereld voor mij open. De puzzelstukjes vielen op hun plek en ik kwam letterlijk thuis bij mezelf en de mediamieke wereld. Ik heb me in januari 2012 dan ook gelijk ingeschreven voor de opleiding tot Medium en in augustus 2012 voor de opleiding tot Healer. Ik had eindelijk mijn passie en roots gevonden en ben in september 2012 gestart met mijn eigen Praktijk. Ik ontdekte dat ik niet meer zonder dit mooie, geweldige en bijzondere vak kon en om me nog verder te ontwikkelen, ben ik halverwege 2013 gestart met de opleiding tot paragnost en docent. Alles bij elkaar genomen heeft bovengenoemde mij teruggebracht bij mijn eigen authentiekheid. Ik prijs mezelf dan ook zeer gelukkig, dat ik met ziel en zaligheid mijn verkregen kennis en ervaring als medium en /of docent kan overdragen aan hen die dat willen.

Rina Wingelaar

Rina1Mijn naam is Rina Wingelaar en ik ben geboren in 1960. In mijn kinderjaren en ook de jaren daarna heb ik mij als hooggevoelige en mediamieke vrouw vaak alleen en anders gevoeld. Op latere leeftijd ben ik gaan ontdekken waar dit gevoel vandaan kwam en vanaf dat moment is er een innerlijk weten. Spiritualiteit is een belangrijk onderdeel in mijn leven. Het moeilijkste was om te leren vertrouwen en geloven dat dit mijn weg is in dit leven, maar na het volgen van een cursus Intuïtieve Ontwikkeling kwam ik tot dieper inzicht. Na de opleiding Energetische Therapie werd duidelijk, dat ik met het “Healen” van mensen resultaat boekte en ben ik gaan werken met chakra’s, aura’s, energievelden en visualisatietechnieken. De Opleiding Mediumschap en de specialisatie Paragnost bij het Medium College te Ermelo voelde als thuiskomen.

Mijn passie en missie is om mensen de kracht en hun talenten in zichzelf te laten vinden. Nog een passie van mij is om mensen te helpen op liefdesgebied in mijn bedrijf Klaver2. Ik ben oprichtster van de Spirituele Community, Spirituele Dating Site en Spiritueel Relatiebemiddelingsbureau Klaver2 , waarin ik als spiritueel relatiecoach singles bij elkaar breng. Hierin breng ik mijn twee passies tot uiting; de liefde en het mediumschap. Het healen en de kennis van het healen delen, mogen onderwijzen maken mij een gelukkig mens.

Sandra Jansen van Galen

SandraSandra is erkend, praktiserend astrologe volgens de psychologische Jungiaanse astrologie en werkzaam in de professionele branche. Door de jaren heen heeft zij zichzelf verder ontwikkeld, zodat ook de spirituele astrologie (astrologie voor de ziel) een essentieel onderdeel is geworden van haar werk.
Naast haar fascinerende beroep als erkend praktiserend astrologe, heeft Sandra zichzelf via het reguliere circuit verder gespecialiseerd tot gezins,- kinder en jongerencoach. Als astrologisch studie- loopbaanbegeleidster begeleidt Sandra mensen richting het vinden van hun werkelijke passie in werk, vrije tijd en biedt zij heroriëntatie.
Via de systeem- en familieopstellingen geeft Sandra de mogelijkheid om intense en grote levensthema’s, traumaverwerkingen in familie- en bedrijfssystemen samen met je uit te diepen, om vervolgens beperkingen te verwerken, zodat je energie weer vrij kan stromen.

Het inspireren en uitdragen van de kennis en jarenlange ervaringen hebben geresulteerd tot het docentschap. Sandra verzorgt opleidingen, trainingen en lezingen o.a. voor het MediumCollege en is daarnaast columniste. Sandra is auteur van het astrologische Symbolon kaartendek welke online wereldwijd, ook Engelstalig, via vele sites worden aangeboden o.a.: www.symboloncards.nl

Monique Elemendorp

Mijn naam is Monique Elmendorp en ik ben geboren op 5 juli 1971 te Gouda. Ik kom uit een typisch 14001727_1758146327733342_335135612_ojaren 70 gezin. Het draaide voornamelijk om het huishouden en het werk van mijn vader. Tijd en aandacht voor de kinderen was er niet. Zeker niet voor mij, een eenzaam kind, een dromer. Een meisje dat verlangde naar de toekomst en zoveel meer zag dan andere. Van jongs af aan hield ik me bezig met dieren. Katten, honden, paarden, konijnen en zelfs wandelende takken kregen mijn volle liefde en aandacht. In een later stadium heb ik hier mijn beroep van gemaakt als dierenarts assistente.

Rond 1995 kwam ik in contact met een inspirerende man, een paragnost. Hij vertelde me dat ik mediamiek was en wat hij kon, kon ik ook. Er ging een wereld voor mij open en ik zag dat het bijzonder was hoe dieren en mensen op mij reageerde. Dat was ook de eerste keer dat ik ging nadenken wie ik nou werkelijk was. De naam Monique had ik gekregen van mijn ouders maar was ik wel Monique ? Hoe en wat wilde ik zijn. Door mijn opvoeding bleef ik toch maar veilig in mijn vertrouwde wereld. In de bloei van mijn leven, kreeg ik een dochter, zoals ik vanaf mijn twaalfde al wist. In die periode verdween het paranormale naar de achtergrond en legde ik mijn hart en ziel in mijn gezin. Rond mijn veertigste kwam ik alleen te staan en kwam het paranormale weer boven. Ik was mezelf kwijt en wist dat ik verder moest kijken dan de controversiële wereld waarin ik leefde. Ik ontmoette Marisa en we hadden een klik. Ik volgde de opleiding medium en zei mijn veilige baan op. Stortte mij op een nieuwe studie voor gedragstherapeut katten en ontdekte wie ik werkelijk was. In het gedrag van dieren. zie ik veel overeenkomsten met mensen. In de praktijk merk ik dat ik de  reguliere kennis kan combineren met het paranormale. Het werken als medium en healing medium voor dieren is mijn passie in combinatie met mijn werk als katten therapeut.

Astrid Zoutenbier

asja-14-36Mijn naam is Astrid en ik ben “met de helm op” geboren op 6 mei 1966.
In het maatschappelijke leven, werkte ik als ondersteuner voor bewonersorganisaties. Met mijn MBO-Sociale Dienstverlening, was ik daar aanvankelijk goed op mijn plek. door mij betrokkenheid met mensen. Door de veranderingen bij de werkgever,het steeds meer overstapte naar productregistraties, planningen en afgebakende taken, paste ik steeds minder binnen de organisatie, het minder sociale beleid kwam niet meer overeen met mijn opvatting en ik wilde juist graag mijn mens gerichte aspecten benutten. Hierna begon mijn tweede leven, het werken binnen de spirituele branche. Mijn toenmalige mentor Han Boering noemde mij een natuurtalent voor het werken met het orakel middel de I Tjing.

Met de I Tjing als coach heb ik niet alleen mijn leven weer op de rails gekregen, ik heb er vele mensen mee kunnen helpen. inmiddels heb ik meer dan 100.000 consulten gegeven vanuit mijn eigen praktijk en via Astro tv. Het heeft mij zoveel geleerd dat ik zelf ITing relatiemodellen, I Tijng kaarten en lesmateriaal ben gaan ontwikkelen.  Zodat ik de kennis van dit prachtige orakel kan overdragen.

Mijn mediamiek talent ben ik gaan ontwikkelen, nadat Marisa Bottenheft mij uitnodigde om een workshop Mediumschap mee te doen. Daarna heb ik alle opleidingen tot en met het Docentschap gevolgd. Graag doceer ik mijn kennis aan iedereen die er voor openstaat om op een andere manier te leven. ik hoop je te mogen verwelkomen op een workshop Mediumschap in Den Haag en/of een opleiding I Tjing. Wil je meer weten, Neem dan een kijkje op mijn website: www.mediumastrid.nl
Daar staan ook een drietal filmpjes over de I Tjing, waarin je mij aan het werk kunt zien.