Modulen I Tjing

De I Tjing is de leer der Transformaties. Het is een eeuwenoude Orakel methode dat op een begrijpelijke manier in elkaar zit. Het is bij uitstek het geschikte hulpmiddel om adviezen te geven. Voor jezelf is het een prachtige methode om meer over jezelf te weten te komen en je eigen pad te leren bewandelen.

Je kunt leren om de I Tjing te begrijpen, te interpreteren en leren hoe je ermee omgaat, zodat je de adviezen eruit kunt halen. Een beproefde methode,  die al eeuwen zijn dienst bewijst. Een trouwe, betrouwbare raadgever, voor jezelf en anderen.
Als je een eigen praktijk hebt, is de I Tijng zeker van toegevoegde waarde. We projecteren allemaal weleens, het adviseren vanuit eigen denkbeelden,  gedachtes en ervaring. Dat gebeurd heel onwillekeurig. De kunt van het geven van een consult is zo ethisch mogelijk werken, zonder tussenkomt van deze denkbeelden, gedachte en ervaring. De I Tjing helpt je hierbij want het Orakel heeft maling aan jouw mening en de mening van de klant. Het komt meteen tot de kern. Ook als je (nog) geen praktijk ben je van harte welkom om je in de I Tjing te verdiepen, het is als een leidraad voor je leven.
Wil jij ook met het orakel leren werken, houd je van filosofie, wetenschap, geloof je in gevolg en oorzaak en sta je holistisch in het leven? Dan is deze opleiding zeker iets voor jou!
Tijdens deze module lessen komen meerdere methodes aan de orde waarop je de I Tjing kunt raadplegen. Je leert de elementen te doorgronden. We bespreken de hoofdstukken (hexagrammen) uit het orakel en schrijven er een eigen interpretatie over. We geven uitleg over, en gaan praktisch aan de slag, met praktijk voorbeelden en veel gestelde vragen. Je leert je afstemmen op de ander en de juiste woorden kiezen ter ondersteuning van de overdracht van de adviezen . Vele facetten van het orakel komen in deze 10 module dagen aan de orde.

De modulen dagen I Tjing zijn opgenomen in de opleiding Leer der mystieken en studenten die deze opleiding volgen kunnen ervoor kiezen om deze module dagen te volgen. Het is ook mogelijk deze modulen dagen te volgen zonder aan de opleiding Leer der mystieken deel te nemen.
De kosten voor 6 modulen dagen bedragen 420,- Euro, inclusief btw, koffie, thee en lesmateriaal. De aanbetaling bedraagt 140,- bij inschrijving te voldoen. Desgewenst kan er in termijnen betaald worden.

 

 

Modulen I Tjing 

Docent: Astrid Zoutenbier
Locatie: Kelder (m.u.v. les 63 in lesruimte)

Les 53   20 oktober 2017               I Tjing Module 1               
Les 55   10 november 2017           I Tjing Module 2             
Les 57   24 november 2017           I Tjing Module 3               
Les 63   7 oktober 2017                 I Tjing Module 4             
Les 65   28 oktober 2017               I Tjing Module 5         
Les 67   11 november 2017           I Tjing Module 6